Värsked kevadrullid

Värsket salatit ei pea tingimata noa ja kahvliga taldrikult sööma, vaid saab ka põnevamalt. Üks variant, kuidas ka muidu mitte kõige suuremad salatisõbrad värsket sööma meelitada on see riisipaberi sisse rulli keerata. Seda toitu sobib süüa iseseisva lõunasöögiga, pakkuda eeltoiduna aasiapärasel õhtusöögil või lihtsalt niisama suupistena.
Värsked kevadrulle seostatakse kõige tihedamini vietnami köögiga, kuid neid tehakse näiteks ka Tais. Kuna Vietnamis pole mul veel käia õnnestunud, siis mingit autentsust ma ei luba, aga igal juhul maitsevad need imehästi ja on kindlasti ka tervislikud.
Riisipaberi sisse saab panna põhimõtteliselt mida iganes alustades peenikesteks kangideks lõigatud juurviljadest, ürtidest ja erinevatest salatilehtedest kuni omleti, mereandide ja erinevate lihadeni. Isegi magusat kraami saab riisipaberi sisse keerata – näiteks maasikas, banaan, münt ja shokolaadikreem tunduvad ahvatlevad.
Enda tänaseks lõunasöögiks keerasin rulli kurki, porgandit, avokaadot, erinevaid salatilehti-ürte, natuke aasiapärast omletti ja mõned krevetid. Maitses hästi!
EPP VIIRES
14. nov. 2018
OOHH!!!!HUVITAVAD!!!