Kevad taldrikul – spargliomlett
Eelmisel nädalal algas kevad ja mulle tundub, et see on ka päriselt juba üsna käes. Hommikuti on vara valge, ja see tähendab omakorda, et üles ärkamine on palju mõnusam, kui varem. Reedel suutsin ennast isegi kella seitsmesesse trenni vedada ja nagu alati – pärast oli hullult hea olla.
Nädalavahetused on aga kauem magamiseks või vähemalt mitte kella peale ärkamiseks. Ja nädalavahetuse hommikusöögid peavad ka head olema (mitte, et kõik mu toidukorrad head olema ei peaks). Spargel on täielik kevadekuulutaja ja maitseb selle omleti sees imehästi. Sutsu pähkliselt ja ülimõnusalt. Loomulikult ei ole see spargel veel Eestist pärit, aga küllap ka need kodumaised varred varsti pead välja pistavad. Minu jaoks on siiani natuke uskumatu, et seesama ilutaim, mis ilmselt kõigil maal kuskil majanurgas kasvab, on seesama spargel. Aga on!
Need spargli õrnalt-õrnalt küpsetatud tipud on eriti mõnusad ja ma võiksin neid vist omaette toidukorrana süüa, seega kui kellelgi rohelist sparglit üle jääma juhtub, siis teate, kuhu tuua 😉
- 100 g sparglit
- Suts võid
- Pool väikse laimi mahlast
- Suts õli
- 4 muna
- Murra või lõika sparglite alumisest otsast puine osa ära, seda ei taha keegi süüa.
- Lõika sparglivartelt ära tipud ning prae neid pannil või sees 1-2 minutit nii, et need veel mõnusalt krõmpsuks jäävad. Soola ning pigista peale laimimahl. Tõsta pannilt kõrvale.
- Samal ajal kui tipud praevad lõika ülejäänud varred umbes paari millimeetri paksusteks seibideks.
- Pane nüüd samale pannile sparglijupid ning lase neil keskmisel kuumusel umbes 2 minutit praadida. Samal ajal löö koos supilusikatäie veega lahti munad ning maitsesta need soola ja pipraga.
- Kalla munasegu sparglite juurde pannile ning küpseta omlett endale meelepäraseks.
- Serveerimisel tõsta taldrikutele ning kuhja üle eelnevalt praetud sparglitega.
- Soovi korral sobib lisada veel näiteks fetajuustu või värskeid rediseid.
Ole esimene, kes kommenteerib