Go Back

Sinepiseemnete ja tšilliga marineeritud köögiviljad

Vaja läheb

  • 1 keskmine lillkapsas
  • 2 suuremat porgandit
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 0.5 dl äädikat
  • 2.5 dl vett
  • 1-3 spl jahvatatud tšillit
  • 1 spl soola
  • 3 spl sinepiseemneid
  • 1 tl asaföötidat
  • 1 dl avokaadoõli või muud neutraalset praadimisõli

Kuidas?

  • Tükelda köögiviljad meelepärasteks tükkideks ning sega kuumakindlas kausis läbi äädika, vee, tšilli ja soolaga.
  • Kuumuta pannil õli, sinepiseemned ja asaföötida keskmisel kuumusel kuni sinepiseemned praksuma hakkavad ning pisut tumedamaks muutuvad.  
  • Kalla panni sisu köögiviljadele ning sega kõik kiirelt omavahel läbi.
  • Jäta köögilauale jahutma ja maitsestuma. kuna marinaad ei kata kõiki köögivilju, siis sega paar korda läbi, et maitsestumine ühtlasem oleks.
  • Põhimõtteliselt võid köögivilju juba paari tunni pärast sööma hakata, aga soovitan need purkidesse tihedalt kokku pressida ning marinaadiga kaetult külmikus hoida. Järgmistel päevadel muutub maitse tugevamaks.