Go Back

Täistaimsed juuretisega speltaküpsised jõhvikate, maasikate ja pistaatsiapähklitega

Ette valmistamiseks10 min
Keetmiseks-küpsetamiseks12 min
Portsjoneid: 20 tükki

Vaja läheb

  • 100 g kookosõli toatemperatuuril, ideaalis mitte täiesti sulanud
  • 80 g kookossuhkrut
  • 1 tl vaniljepastat
  • 130 g nisujuuretist ei pea olema aktiivne, aga võib
  • 30 g külmkuivatatud maasika tükke
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid kui leiad, siis suhkruta, aga see on raske
  • 50 g pistaatsiapähkleid
  • 0.25 tl soola
  • 150 g speltajahu
  • 0.5 tl küpsetuspulbrit

Kuidas?

  • Pane ahi 180 kraadile eelkuumenema ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
  • Pane suurde kaussi kookosõli, kookossuhkur, vanilje ja juuretis. Mikserda kõik ühtlaseks.
  • Lisa samasse kaussi ka külmkuivatatud maasikatükid, jõhvikad ja pistaatsiapähklid (ma panin tervelt, aga võid need muidugi ka hakkida), sega spaatliga ühtlaseks.
  • Lisa kaussi speltajahu sool ja küpsetuspulber. Sega neid kõige peal veidi omavahel ja siis kiirelt spaatliga kõige muuga kokku. Ära üle sega - piisab sellest, kui sa enam jahu ei näe.
  • Tõsta ahjuplaadile kahe lusikaga 20 kuhjakest. Kui soovid eriti korrapäraseid küpsiseid, siis võid käte vahel kiirelt pallikesed veeretada. Vajuta kuhjad või pallid natuke lamedamaks jättes plaadil veidi vahet, sest küpsised valguvad tiba laiemaks.
  • Küpseta pöördõhu režiimil 10-12 minutit. Küpsised on algul natuke pehmed, kuid tahenevad jahtudes krõbedamaks.