Hea toidu kodu

Suitsukanakreemiga profitroolid

Keedutainas on üks huvitav tegelane. Selle tegemine tundub alati kohutavalt suur ettevõtmine, kui sellega aga pihta hakata, siis ei ole hullu midagi ja ebaõnnestunud ei ole see mul ka veel kunagi. Alati on põnev jälgida, kuidas väiksed tupsukesed õhku täis kerkivad, seest tühjaks muutuvad ja muutuvad mõnusateks söödavateks pakenditeks mistahes soolastele või magusatele täidistele.

Ainuke asi sellega on, et pärast seda, kui need täidetud saavad, tasub need võimalikult kiiresti nahka pista. Mulle just meeldib see, kui taigen on veel mõnusalt krõbe ja täidis mahlane. Järgmisel päeval maitsevad pisikesed tuuletaskud endiselt suurepäraselt, aga taigen tõmbab osa täidise niiskust endasse ning muutub seega pehmemaks. Maitsevad need muidugi endiselt hästi ja tean paljusid, kes sellised “tõmmanud” profitroole just eelistavadki, seega maitse asi, aga mulle meeldivad vahetult pärast täitmist rohkem.

Ja täidistest rääkides sobivad siia tõesti igasugused asjad, mida pritskotiga täidiseks pritsida saab. Nii soolased, kui ka magusad. Sel korral mõnus suitsukanaga kreem, mis läheb kordamisele veel ja veel nii profitroolide täidisena, kui niisama võileival. Ja igal juhul sobib nende pisikeste tuuletaskutega ka jõululauda ehtida!

 

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar