Suvine salat broilerimaksaga

Vahel tekib mul isu broilerimaksa järele. Mulle tundub, et kui üldse lihatooteid tarbida, siis esimeses järjekorras neid, mis on kellegi tuttava poolt ise kasvatatud nii, et täpselt tead, et loomad elasid head elu. Ja kui sellist saada ei õnnestu, siis pigem selliseid osasid loomast, mis muidu ehk seisma jääks. Maks niikuinii ei ole kõige populaarsem osa kanast (eeldan hinna tõttu) ning kui täna jäi poes silma viimase kuupäevaga pakk, siis mulle tundus selle ära ostmine piisavalt eetiline.
Üldse mulle meeldib erinevate toiduainete prügisse sattumisest päästmine, turult tulin täna ka tagasi 6 kilo banaanidega, mis olid piisavalt üleküpsenud, et need õhtul ära oleks visanud. Viskan need juppidena sügavkülma ja sellest saab superhea jäätise nii, et lisandeid pole tarviski. Kutsun kõiki üles säästlikumalt tarbima ja hoolitsema selle eest, et vähemalt oma kodust võimalikult väike kogus toitu äraviskamisele kuuluks. On kõvasti keskkonnasäästlikum ja odavam ka.
See salat on lausa üllatavalt mõnus. Praegu tippvormis olevad maasikad annavad salatis mõnusalt magusust, mis sobib broilerimaksaga lihtsalt imeliselt kokku ja salatilehed krõmpsuvad oivaliselt kaasa. Salatina kasutasin little gem salatit, sest mu ema tõi seda mulle hunniku (aitäh!), aga sama hästi sobiks näiteks ka rooma salat või hädapärast isegi jääsalat. Põhiline, et krõmpsuks! Ja valmistamine on ka kiire, maksimaalselt veerand tunniga on toit laual.
Ole esimene, kes kommenteerib