Hea toidu kodu

Ülikõrvitsane toorjuustu-plaadikook

Küpsetis, Magustoit | 5. okt. 2017 | By

Sügis on ilmselgelt päriselt kätte jõudnud ja sellega seoses taas kord ka aeg kõrvitsatoitude jaoks. Supi retsept mul siin blogis juba on, koogi oma ka tegelikult, aga siit tuleb nüüd lisaks veel üks koogiretsept. Tänane kook on eriti ohtra kõrvitsa kogusega – röstitud kõrvitsat läks plaaditäie sisse tervelt kilo!

Ja pärast selle kilo ära kasutamist on mul ikka kõrvitsat veel mitme supi ja risoto ja hautise ja ma ei tea mille jaoks veel. Tegelikult mulle meeldiks, kui kõrvitsad tuleks pigem kahe- kui kahekümnekilostena. Siis jõuaks ühe kõrvitsa paari korraga kenasti ära süüa ja ei peaks hullult planeerima, et mille arvelt sügavkülma ruumi saaks teha, et kõrvits ikka ära mahuks ja et kellele seda veel jagada saaks. Kuigi jagamine muidugi on tore 🙂

Kui tavaliselt on kõrvitsakoogid ohtralt vürtsitatud, siis see eksemplar siin on üsna lihtsa maitsega, ilma lisatud maitseaineteta ning laseb naturaalsel kõrvitsamaitsel (mida paljud siit siiski üleski leida ei pruugi) ning siia kõrvale sobib kenasti sättida kõiksugu lisandeid – röstitud pähkleid, seemneid, marju või puuvilju. Täpselt oma maitseeelistuste järgi.

Igal juhul lööge oma hiiglaslikesse kõrvitsakeradesse aga noad sisse ning nädalajagu kõrvitsatoite on garanteeritud! 

Kommentaarid

Jäta kommentaar