Kodused aurukuklid austerservikutega

Ma natuke isegi kahtlen, kas on mõistlik seda postitust kirjutama hakata, sest seda tehes võib jälle kohutav baode isu peale tulla. Kui lõpuni aus olla, siis tegelikult juba tuligi. Need on lihtsalt superhead, aga kuna tainast tuleb mitu korda kergitada, siis see on üks neist vähestest minu retseptidest, mis “eriti lihtsa” kategooriasse ei mahu.
Retsepti osa sai mul kirja juba mitu nädalat tagasi, kui leidsin ühe vaba pärastlõuna, mil neid katsetada – katsetamine ise oli mul meeles mõlkumas ammu, sest mõnusalt täidetud bao kuklid meeldivad mulle väga. Balti jaamas on väga mõnusad eksemplarid müügil igapäevaselt ning Telliskivis tänavatoidufestivalil käis kohal ka üks Läti baomeister. Aga no ise tehtud on ju ikka hästi tehtud ja kui ajakulu välja jätta, siis tegelikult ei ole see hirmus keeruline.
Asja teeb huvitavaks see, et tainas kergitatakse kõigepealt pärminga ning järgmiseks tuleb mängu ka küpsetuspulber. Tundub alguses veider, aga tegelikult täitsa toimis. Loomulikult ei tulnud minu kuklid nii täiuslikud, kui proffide käe all, aga maitsega olen äärmiselt rahul. Kindlasti oleks aurutamise protsess lihtsam, kui oleks olemas õige bambusest aurutaja. Küll aga saab tegelikult ka koduste vahenditega hakkama. Allpool retseptis on kirjeldatud, millise lahenduse mina köögis leiduvatest vahenditest valmis meisterdasin
Täidisega on tegelikult lihtne – seened saavad valmis kiiresti ja maitsevad koos hoisin kastmega ülisuperhästi. Mina meisterdasin juurde veel ka punasest kapsast salati ja sibula-koriandri õli. Kummaski midagi hirmus keerulist ei ole, seega soovitan need igal juhul samuti plaani võtta. Ja loomulikult võib kuklite vahele sättida mida iganes, mis parasjagu isutab, olgu see siis taimne või näiteks mõni rebitud liha või eelmise päeva praejäägid.
Ole esimene, kes kommenteerib