Sea-kreveti klimbikesed vägevas puljongis ning üks vahva loosimine

Kui keegi oskab mulle öelda, kuidas oleks õige tõlkida eesti keelde sõna dumpling, siis palun andke märku. Ma ei suutnud midagi paremat välja mõelda, kui “klimbid”, millega ma ise tegelikult üldse rahul ei ole, sest klimbid on ikkagi need, mis klimbisupi sees käivad. Aga no vat ei mõelnud midagi paremat välja. Nimi nimeks – ega see toitu riku!

Ja toit on hea! Kuna puljongiga läks sel korral eriti lihtsalt – Food Studio seapuljong (NB! postituse lõpus on info loosimise kohta, kus võid võita lausa kastitäie puljongeid) kannab selle supi kangelase rolli koos mõne väikse lisaga suurepäraselt välja, siis otsustasin toidu teisele poolele eriti põhjalikult pühenduda ning tegin ka taigna ise. Taigna ise tegemiseks on veel muidugi ka see väike põhjus, et valmis taignaruudukesi saab Tallinnas endiselt ainult väga vähestest poodidest ning minu kodupood nende hulka paraku ei kuulu. Selle võrra ongi aga ka tainas kodune ning paari väikest nippi teades ei ole selle tegemine tegelikult sugugi keeruline. Komponente on siin ju ainult kaks ja neist kahest teine on vesi, mida tihti retseptides koostisosaks üldse ei loetagi. Siin on aga oluline, et tegemist oleks just kuuma veega.
Voltimist on nende tegelastega muidugi omajagu ja sestap see retsept siiski eriti lihtsate ja kiirete rubriiki ei kuulu. Voltimiseks on mooduseid omajagu ja ka videomaterjali näiteks YouTubes leidub selle kohta küllaga. Samuti olen teisi voltimistehnikaid kasutanud näiteks nende seahakkliha ja vesikastanitega wontonite ja nende seenetäidisega wontonite juures. Seega vali oma lemmik välja ning asu katsetama. Kui esimesed paar tükki täiuslikud ei tule, siis ära lase end heidutada – harjutamine teeb meistriks! Pigem võta seda voltimist väikse meditatsioonina

Siga ning krevetid on teada-tuntud hea kombinatsioon ning töötab ka selles retseptis lihtsalt suurepäraselt. Kindlasti soovitan nende küpsetamisega ettevaatlik olla – selleks ei lähe sugugi kaua ning üleküpsenuna ei ole ei krevetid ega sealiha enam sugugi mõnusalt mahlased, seega tõesti – pigem olge sellega ettevaatlikud!
Nagu tõsisemad lugejad ehk märganud on, siis on siia blogisse viimasel ajal päris palju erinevaid supiretsepte tekkinud. Food Studio toetas mind oma mõnusate puljongitega ning patt oleks ju neid retsepte mitte ka teiega jagada! Food Studio tegelased on aga nii toredad, et panevad ka kahele minu jälgijale mõnusa puljongikomplekti auhinnaks välja. Üks loosimine toimub minu Instagrami lehel siin ja teine blogi Facebooki lehel siin. Kindlasti võta osa!

Liis
22. apr. 2019
Dumpling on pelmeen
Tunduvad super maitsvad!
kadri
23. apr. 2019
Jaa, seda ma tean, et on pelmeen, aga minu jaoks pelmeen on see, mida sügavkülma letist osta saab