Koorene ja kurkumine maapirn

Maapirn on minu meelest Eestis täiesti alahinnatud vili. Arvestades, et seda on võimalik põhimõtteliselt talv läbi maa seest üles kaevata, siis müüakse seda meil naeruväärselt vähe ja kaubandusvõrgus ei ole ma kohalikku kraami tegelikult näinudki. Küll kohtab seda aeg-ajalt turul ja sealt on seda oluliselt mõistlikum osta. Veel mõistlikum on seda muidugi ise aianurgast üles kaevata. Aga tõesti – kas üldse on veel mõni vili, mis meie kliimas pea talv läbi täiesti värskena saadaval on?
Tavaliselt krõmpsutan ma seda lihtsalt niisama, aga täna valmib sellest üks mõnus koorene ja kurkumine ja minu meelest lihtsalt ülimaitsev toit, mis sobib täitsa iseseisvaks toiduks, aga loomulikult ka lisandiks ja miks mitte ka vahelduseks jõululauale.
Kurkumi tervendavatest omadustest võiks rääkima jäädagi, aga ma ei hakka neid siinkohal üles lugema, sest kiire googeldamisega saab igaüks ise ka hakkama. Lisaks on see imeilusa kollase värviga ja maitseb lihtsalt hästi. Küll aga peab minu meelest kurkumiga maitsestatud toitude puhul alati tasakaalustamiseks ka korraliku sutsu soola kasutama, sest muidu võib maitse imalaks jääda.
Selle vormiroa puhul on oluline osa ka parmesanil ning seesamiseemnetel, mis ahjukuumuses kergelt krõbedaks tõmbavad.
Pilti tegi jälle Janar Sääsk – aitäh!
Ole esimene, kes kommenteerib