Värsked ahjukartulid salveiga

Ma olen kuulnud mingit teooriat, et värskeid kartuleid ei saa ahjus teha. Ma küll ei mäleta, kust ma seda kuulsin, aga lubage see teooria siinkohal igatahes ümber lükata. Saab ikka küll ja väga häid kusjuures.
Praeguse vihmase ilmaga sobivad ahjukartulid lauale lihtsalt imeliselt ja kui juhtub ime ning neid järgmiseks päevaks üle jääb (mul tegelikult ei juhtu seda küll kunagi), siis saab neid vabalt mõne salati toekamaks muutmisel ära kasutada.
Kartulite ahjus tegemisel on äärmiselt mõnus kasutada erinevaid puisemaid ürte ning minu täielikuks lemmikuks on salvei. Salveilehtedega on trikk selles, et toorelt on need üsna mõttetud, aga kui need kergelt läbi praadida, siis muutuvad need ülimaitsvaks ja krõbedaks. Nii saab neid mõnusalt kasutada ka näiteks värskel pastal või risotol. Aga kuna täna oli teemaks ahjukartul ja mul oli punt salveid ootamas, siis sai see kartulite juures kasutatud.
Et salveid mitte ära kõrvetada, siis lisasin selle alles kartulite küpsemise lõpupoole ning enne ahju viskamist mudisin need mõnusalt võiga kokku. Igal juhul proovimist väärt retsept!
Aitäh-rubriik: salvei on pärit mu tädi peenralt, kartulid vanavanematelt ja pildil olevad pajalapid saadud kingituseks ühelt väga eriliselt daamilt
Ole esimene, kes kommenteerib