Hea toidu kodu

Läätse-jaka tortillarullid

Proovisin pealkirja eestikeelseks jätta ja jätsin ka, aga tegelikult see näeb vist ikka natuke naljakas välja. Aga nähku siis 🙂 Tegemist on retseptiga, mille just praegu ise leiutasin ja siin on mõjutusi ma ei teagi mitme riigi kokkamisest 🙂 

Jaka on eestikeelne nimetus jackfruitile, millega puutusin esimest korda kokku Aasias ning soolasel kujul toidu sisse sätitult alles aastake tagasi Bail. Ja pole vist vaja mainida, et mulle väga maitses! Kuna seda Eestis värskena pole mul näha õnnestunud, siis ka ise katsetamine on selle taha jäänud, aga hiljuti jõudis mu koju üks purgike soolvees jakat ja kasutatud see nüüd igal juhul sai. 

Tortillarull tähistab enchilladat, mis on mehhiko köögist pärit täidetud ning ahjus kastme ning juustuga üle küpsetatud ja Puy läätsed on pärit aga Prantsusmaalt, seega no vähemalt kolm kultuuri on siin retseptis küll kokku sattunud, aga kinnitan, et nad täiendavad üksteist kenasti. 

Tegelikult mulle meeldiks väga siiski ka täitsa värske jakaga katsetada – peaks vist jälle kuhugi Aasiasse reisima varsti 🙂 Maitse üle ei saa aga ka konserveeritu puhul sugugi viriseda, seega soovitan kindlasti katsetada. Näiteks saab endale kindlasti purgikese soetada Umami poest. 

Ka kastme tegin sel korral ise ning toon ka retsepti allpool ära. Selle valmistamine ei ole kuidagi keeruline ja läheb tegelikult üsna kiiresti, aga kui sa seda siiski ise teha ei viitsi, siis muidugi saad kastme ka poeriiulilt hankida. 

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar