Kaks mõnusat non-alco kokteili
Et kõik algusest peale ausalt ära rääkida, siis Gemoss Eesti (mu lemmikpood EVER) saatis mulle katsetamiseks ühe komplekti kokteili valmistamiseks vajalikku kraami. Ja mitte tavalise kokteili vaid alkoholivaba kokteili. Ja mis saab mul selle vastu olla, et katsetada! Mul muidugi nii mõnedki komplektis olevad asjad olid ka endal kodus olemas – muu hulgas avastasin, et mul oli kapis ootamas kolm erinevad Monini siirupit, külmkuivatatud vaarikad on mu lemmikud ning kadakamarju leidub ka alati. Aga vot non-alco Aperoli ja Proseccot küll ei olnud ja need mõlemad on megamõnusad kusjuures.
Ma panin kokteilidega veidi hullu – no nagu ma ikka, et isegi kui on retsept ees, siis poole pealt mõtlen, et võiks ikka sutsukese seda või natuke toda juurde panna, seega karbis oleva Monin leedri- ja mohhiitosiirupite asemel kasutasingi hoopis kodus olevat passioni siirupit ja Ginger Ale jäi täna kasutamata. Aga tegelikult saab Gemossi Facebookis end päris mõnusalt kokteilikunstiga kurssi viia ja neil on hunnik kokteilivideoid üleval siin.
Tegelikult nad selle karbikese mulle saatsid ka selle mõttega, et üks nende järgmisel koolitusel tegemisele tulevate kokteilide komplekt välja loosida, seega seda ma nüüd ka teen ja leiad loosimise Hea Toidu kodu Facebooki lehel siin. Aga kiirusta, sest loosimine toimub juba 12.12 ehk pühapäeval!
Kuna karbis oli kaasas ka tee, siis tegin ühe kokteili sooja ning teise traditsioonilisemalt külma. Minu lemmik on pigem külm, sest soojad joogid meeldivad mulle alati hästi puhta ja pigem mõru maitsega ja tahes tahtmata on siirupid ja püreed siiski magusad, aga tegelikult on mõlemad mõnusad. Lyre’s valikus on muide väga palju erinevaid non-alco napse ja mullegi üllatuseks maitsevad need ülimalt hästi. Mitte, et ma nüüd täiesti karsklaseks plaaniks hakata, aga kolmapäevaõhtuseks kokteiliks sobib küll alkoholivaba variant lausa valatult!
Mõlemad kokteilid tegin sama baasiga ning sooja pikendasin teega ja külma Proseccoga – uskumatu kui erineva tulemuse ainult ühe komponendi välja vahetamine anda võib! Kusjuures sooja kokteili pilti tahtsin väga-väga hoopis õues lume sees teha, aga kuna mu terrassile viib luuk on täiesti kinni külmunud, siis peate siiski leppima üsna pimedas köögis tehtud piltidega 🙂
Kuum ja troopiline rooibosi tee
Vaja läheb
- 15 ml Monin passionisiirupit
- 15 ml Monin mangopüreed
- 15 ml sidrunimahla
- 45 ml Lyre's Italian Spritzi Aperol sobib asendamiseks vaimustavalt
- Pikendamiseks rooibos teed Kasutasin Just T Cheek to Cheek vanilje-rooibos teed
Kuidas?
- Kalla kuuma tee sisse kõik komponendid, sega läbi ning kaunista tähtaniisi ning apelsinikoorega.
Kihisev talvekokteil
Vaja läheb
- 15 ml Monin passionisiirupit
- 15 ml Monin mangopüreed
- 15 ml sidrunimahla
- 45 ml Lyre's Italian Spritzi või Aperoli
- Pikendamiseks Lyre's Classicot või Proseccot
Kuidas?
- Sheigi ohtra jääga omavahel siirup, püree, sidrunimahl ning Italian Spritz.
- Kalla kaunisse kokteiliklaasi ning täida klaas (alkoholivaba) vahuveiniga.
- Kaunista külmkuivatatud vaarikate ning hurmaaviiluga.
Ole esimene, kes kommenteerib