Hea toidu kodu

Kodune “after eight” ehk kingikoti täiendus vol 3.

Eriti lihtne, Kingitus, Maiustus | 10. dets. 2016 | By

Ma mäletan seda aega, mil After eight komme Eestist osta ei saanud ja neid sai nautida ainult siis, kui keegi oli reisil käinud. Täna muidugi saab neid suvalisest supermarketist. Sama kusjuures on Toblerone šokolaadiga. Lihtsalt poes käies ei tule selle pealegi, et seda osta, aga lennujaamas millegi pärast tekib ikka ja jälle mõte, et peaks endale ühe kolmnurkse šoksi hankima. 

img_20161209_094716

Tore muidugi, et poest saab osta kõike, mida hing ihaldab, aga ikkagi on ise tehtud maiustused kuidagi erilisemad. Kuigi jah, tänane eesmärk oli saavutada sellele klassikalisele ruudukujulisele piparmünditäidisega šokolaadile võimalikult lähedane tulemus. Normaalne inimene ostaks endale selle poest, kui ikka täpselt samasuguse asja järgi isu on. Aga mitte mina. Mkmm. Tulemus, kusjuures, tuli tõesti üllatavalt originaalilähedane.

Lubasin eelmisel nädalal, et nädalavahetuse postitused on nüüd jõuludeni kingiks sobivate maiustuste päralt ja ka need ruudukesed sobivad kaunilt karpi sätituna ideaalselt jõulukingituseks ja nende tegemine on palju lihtsam, kui ma ettegi kujutasin. Mul on kodus olemas madalad ruudukujulised silikoonvormid ning katsetasin kommide tegemist nende sees, aga osad tegin ka ilma, sest kõigil ju ometi ei ole kodud sadu erinevaid vorme täis 🙂 Ma ei oskagi kohe otsustada, kumb variant mulle rohkem meeldib. Vormis tehtute eelis on see, et täidis on igast küljest šokolaadiga kaetud, seega on neid ilmselt mugavam transportida. Samas ilma vormita tehtud ruudukesed näevad ilusamad välja. Seega mõlemal oma head ja vead.

img_20161209_095231

Järgmise nädala maiustuste tegemine tuleb aga eriti põnev. Andsin endale lubaduse järgmisel nädalal toiduaineid mitte osta ja ühtki maiustusteretsepti koos piltidega mul hetkel ootamas ei ole, seega kavatsen ka need kuidagi olemasolevatest ainetest kokku kombineerida. Eks näeb, mis sellest välja tuleb 🙂 

Sina aga palun tule ja liitu minu üleskutsega toidu raiskamist vähendada ja koduste varudega hakkama saada – vaatame üheskoos, kui loomingulised retseptid nii tekivad! Üleskutsega saad liituda siin.

Kodune "after eight" šokolaad
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 250 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
  2. 125 g tuhksuhkrut
  3. 1,5 spl vett
  4. 0,5-1 tl piparmündiekstrakti
Juhtnöörid
  1. Kui sul on juhuslikult olemas madalad silikoonvormid, siis säti need valmis. Kui mitte, siis vooderda küpsetusplaat või muidu vorm küpsetuspaberiga.
  2. Sulata pool šokolaadist veevannil ning vala vormide põhja või küpsetuspaberile umbes 1mm paksune kiht. Paberit kasutades silu spaatliga ühtlaseks.
  3. Tõsta külmkappi (või külmale rõdule) tahenema.
  4. Seni sega omavahel kokku tuhksuhkur, vesi ning maitse järgi piparmündiekstrakti. Saad üsna paksu segu.
  5. Kuumuta suhkrusegu veevannil, kuni see saavutab kallatava tekstuuri.
  6. Vala täidis ühtlase kihina (jälle umbes 1 mm) kas vormide keskele või ühtlaselt küpsetuspaberil olevale šokolaadile. See protsess peab olema üsna kiire, sest ilmselgelt sulatab kuum täidis šokolaadi üsna ruttu.
  7. Pane jälle tahenema.
  8. Seni sulata teine pool šokolaadist, vala see kõige peale ning tõsta viimast korda jahtuma.
  9. Kui kasutasid silikoonvorme, siis ei ole vaja enam muud teha, kui kommid pärast tardumist vormidest välja painutada ja kaunilt ära pakkida (või ära süüa...)
  10. Kui kasutasid küpsetuspaberi meetodit, siis varu endale suur terav nuga, natuke köögipaberit ning suur klaasitäis kuuma vett. Hoia nuga veidi aega kuumas vees, kuivata köögipaberiga ning lõika endale meelepärased tükid. Kui nuga jahtub, siis kuumuta ning kuivata seda vahepeal uuesti.
Hea toidu kodu https://www.kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Annelus
    10. dets. 2016

    Kust saab piparmündiekstrakti? Ma üritasin seda ükskord ise teha, aga tulemuseks oli 0,5L purk pool aastat seisnud viina-piparmündilehtede segu. :s

    • Jäta kommentaar

      kadri
      11. dets. 2016

      Minu oma pärineb Selveri gurmeeosakonnast, on sellises heledas tuubis ja pigem pasta kui vedeliku kujul. Ma olen üsna kindel, et Prismades on ka müügil… Ise teha pole proovinud ja Sinu kommentaari lugedes ei tundu katsetamine ka kuigi ahvatlev 🙂

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>